Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εσείς ανθρωπάκια! Με τα μεγάλα στόματα....

Είναι πλέον βέβαιο, πως όταν επιχειρήσεις να υποστηρίξεις τις θέσεις σου, περί ελευθερίας του ατόμου, μέσω της μη ανεκτικότητας των ηθών και των εθίμων, που μας έχουν επιβληθεί μέσα από την παράδοση και την συνήθεια, αμέσως οι μεγάλοι Κριτές των πάντων, οι μορφωμένοι και σπουδασμένοι ξερόλες, θύματα των πτυχίων τους και του ανώφελου εγωκεντρισμού τους, ξέρουν το πως να σου δημιουργούν την ενοχή! Είναι η συνηθέστερη μέθοδος τους, για να σε αποστομώνουν! Θέλησα την περασμένη Κυριακή, σε μια γενική κουβέντα με αρκετούς ανθρώπους, να ζητήσω την γνώμη, μιας κατά τα φαινόμενα σπουδασμένης νέας γυναίκας, για την άρνηση του φιλόσοφου Σαρτρ, να δεχθεί να παραλάβει το Νόμπελ, στη δεκαετία του 1960. Το πρώτο που μου ξεστόμισε ήταν πως ήταν άθεος!!! Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, η συγκεκριμένη γυναίκα, παρά τα νιάτα της, είναι η κλασική Θεούσα, που την βοηθάει η Παναγία, στις δύσκολες στιγμές της, και γνωρίζοντας τα πιστεύω της, θέλησα επίτηδες να της κάνω δημόσια αυτή την ερώτηση, ώστε να της αποδείξω το πόσο κλειστό μυαλό έχει. Ύστερα από την πρώτη μεγαλόστομη και κατακριτέα, κατά του φιλόσοφου, φράση της, κατέληξε στο συμπέρασμα, πως εξαιτίας της αθεΐας του, ήταν επόμενο να αρνηθεί τον Νόμπελ! Και φυσικά δεν παρέλειψε να κάνει επίδειξη των πτυχίων και των σπουδών της, σε δημόσια θέα, ώστε να μοιάσω ανίκανος μπροστά στις μεγάλες δικές της γνώσεις, και να καταφέρει να με κατεβάσει σε ένα επίπεδο που δεν μου ταιριάζει, αλλά που θα ήθελε η ίδια να ανήκω, ώστε να επιβεβαιωθεί η μεγάλη ιδέα που έχει η ίδια για τον εαυτό της! Πόσο μικροί είναι ορισμένοι άνθρωποι τελικά! Τόσο ανύπαρκτοι, βυθισμένοι στην επιλεγμένη μιζέρια τους, ώστε πιστεύουν πως παίρνουν αξία, βγάζοντας πτυχία, και κερδίζοντας ολοένα και περισσότερα χρήματα!
Εσείς ανθρωπάκια! με τα μεγάλα στόματα.... Βουλώστε το επιτέλους! Βγάλτε τον σκασμό όπως λένε διαφορετικά! Συνεχώς κατακρίνετε αυτό που δεν μπορείτε να φθάσετε! Τα μεγάλα σας στόματα, έχουν τη δυσωδία της προχωρημένης αποσύνθεσης! Μην φιλάτε με τα άσαρκα ξερά σας χείλια! Θα θανατώσετε εκείνους που δέχονται την συμπάθεια σας! Ζείτε όπως τα παράσιτα! Ως ξενιστές ενός άλλου οργανισμού, μιμητές και συνεχιστές της αθλιότητας του σύγχρονου ανθρώπου, που φοράει ρούχα, για να δείχνει πολιτισμένος, αλλά κρύβει κάτω από το κίβδηλο ύφασμα, την πρωτόγονη πειθαρχία του, που στηρίζεται στην χειραγώγηση και στις εξαρτήσεις του, που ποικίλουν, όπως τα προϊόντα του καιρού μας, αυτά που άλλοι ονομάζουν αγαθά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου