Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ο πόλεμος ενάντια στην επιστήμη

Σε ακόμα μια περίπτωση όπου δεν έμαθε τίποτα από την ιστορία, η σύγχρονη κοινωνία συνεχίζει τον πόλεμο κατά της επιστήμης. Επιστήμη και κοινωνία βρίσκονται συχνά σε σύγκρουση όπως έχουμε δει από το παρελθόν αλλά και το παρόν. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις όπως το ότι η Γη είναι στρογγυλή, ότι ο πλανήτης μας περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο ή ότι οι ασθένειες εξαπλώνονται μέσω μικροβίων, ήταν κάποτε ιδέες που απορρίφθηκαν από την κοινωνία, ενώ όποιος συζητούσε για αυτές θα καιγόταν στην πυρά.
Σήμερα βλέπουμε τα ίδια φαινόμενα με την απόρριψη των επιστημονικών στοιχείων για τους εμβολιασμούς, που οδηγούν στην επανεμφάνιση ασθενειών όπως η ιλαρά, η οποία είχε εξαφανιστεί το 2000. Επίσης, την απόρριψη των επιστημονικών στοιχείων σχετικά με την κλιματική αλλαγή, παρά τη συντριπτική συναίνεση μεταξύ των επιστημόνων.

Δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.videoman.gr/86822

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου