Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ο καπιταλισμός στις σχέσεις μας

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα οικονομικοπολιτικό σύστημα, με την καθημερινή μας ζωή, και μάλιστα με τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, είτε ερωτικές, είτε φιλικές; Πώς μας επηρεάζει καθημερινά, και πως μας ελέγχει; Αν σας φαίνονται κάπως αντιφατικά αυτά τα ερωτήματα, αταίριαστα μεταξύ τους, τότε θα προσπαθήσω να εμβαθύνω κάπως αυτά τα ερωτήματα, ώστε βρίσκοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα, να αποδείξω πως το οικονομικό βάρβαρο σύστημα των τελευταίων δύο αιώνων, επιδρά στα πάντα στη ζωή μας, ακόμη και στις προσωπικές σχέσεις μας με τους ανθρώπους, πέρα απο τις καθημερινές τυπικές σχέσεις μας, όπως στους χώρους εργασίας για παράδειγμα, και όχι μονάχα στο τραπεζικό χρηματιστηριακό παγκόσμιο σύστημα, το οποίο επιδρά στην τσέπη μας, και στον τρόπο που βγάζουμε και ξοδεύουμε τα χρήματα μας.
Γεννηθήκαμε μέσα στο οικονομικό σύστημα του Καπιταλισμού, και αναμφίβολα μάθαμε να ζούμε με την κουλτούρα που πρεσβεύει! Ιδιαίτερα τα τελευταία τριάντα χρόνια, με την επίσημη έναρξη της παγκοσμιοποίησης, το συγκεκριμένο οικονομικό σύστημα, ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, ιδιαίτερα μετά την πτώση των κομμουνιστικών κρατών. Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι την δεκαετία του 1980. ο μισός κόσμος ήταν κομμουνιστικός, ασχέτως αν η θεωρία δεν είχε σχέση με την πρακτική της πραγματικότητα. Ο καπιταλισμός λοιπόν, όπως έχω υποστηρίξει και άλλοτε, δεν είναι τίποτε παραπάνω απο μια εκλεπτυσμένη Ναζιστική θεωρία, με Δαρβινικές μεθόδους, χωρίς βέβαια σε αυτό το σημείο να θέλω να προσβάλλω τον μεγάλο επιστήμονα που έγραψε την θεωρία της εξέλιξης! Τι θα μπορούσε παραπάνω να μας διδάξει ένα οικονομικό σύστημα τέτοιου επιπέδου, εκτός από την επιβίωση της αθλιότητας;
Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε, ξεκίνησε αμέσως η ''διαπαιδαγώγηση'' μας! Ο καπιταλισμός, με την ισχύ που έχει μια παράδοση, βρήκε τον τρόπο να μας χειραγωγεί, σύμφωνα με τις δήθεν αρετές του! Τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο, στην εγκαθίδρυση των ''αξιών'' του συστήματος αυτού, βαθιά μέσα μας, διατηρώντας τις συνήθειες μας σε μια μολυσμένη φορμώλη, αναπαράγοντας την στασιμότητα, και την ανοησία! Η διαφήμιση προιόντων, στηρίζεται στα επαναλαμβανόμενα μηνύματα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου, τα συνηθίζουμε, και έπειτα τα δεχόμαστε, επειδή διατηρούν την κατάσταση της μη σκέψης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου