Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Αφήστε τα αντισηπτικά και πιάστε τα αντισυλληπτικά!

Ακόμη μια φορά ο Ελληνάρας βρίσκεται μπροστά από κάθε άλλο Ευρωπαίο πολίτη. Αντιστέκεται σθεναρά, ως γνήσιο Σπαρτιάτικο πνεύμα, σε κάθε εντολή που του υπαγορεύει η όποια μορφή εξουσίας. Άλλωστε είμαστε ένας λαός, με παράδοση στην απέχθεια κατά του κράτους, από το οποίο αδικούμαστε συνεχώς, με αποτέλεσμα να μας βγάζει στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό μας. Ακούει ο Έλληνας για αύξηση του ποσού που καλείται να δώσει, στην όποια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας; Πράττει το αντίθετο γιατί... έτσι! Γιατί μπορεί! Δεν μασάει λέμε! Κυκλοφορεί χωρίς κράνος, εξακολουθεί επίσης να μη φορά ζώνη, επειδή οι κίνδυνοι του δρόμου δεν τον φοβίζουν! Κανένας δεν τον φοβίζει λοιπόν, ούτε καν ο θάνατος! Ο αδικημένος Νεοέλληνας, ο μονίμως κατσούφης, που όλοι και όλα του φταίνε, αντιδρά κατά της αδικίας του κράτους, μόνο με λόγια, θρασύδειλα όπως πάντα. Σε αυτή την διαρκή κατάσταση, δεν θα μπορούσε να παραλείψει την εναντίωση του ακόμη και στην απειλή κάποιας νέας ασθένειας, της οποίας δεν έχει βρεθεί κάποιο εμβόλιο. Έτσι θα βγει έξω όπως πάντα, φανερώνοντας την αναισθησία του απέναντι στους άλλους ανθρώπους. Θα βγει και θα το φωνάξει στα κανάλια μάλιστα: Εγώ ρε θα βγω, και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν! Ναι... βέβαια! Το είπε άλλωστε η κυβέρνηση πως απειλείται η υγεία του, σιγά μην της δώσει σημασία! Μπορεί μάλιστα να στρέψει το κεφάλι απειλητικά προς το κοινοβούλιο, φωνάζοντας με περισσή μαγκιά: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Δυστυχώς φίλε μου Νεοέλληνα προς έκπληξη σου, ξέρει πολύ καλά ποιος είσαι! Γι αυτό σε τρομοκρατεί, επειδή εσύ δεν παίρνεις από λόγια. Αν δεν σε ήξερε πόσο ανόητος είσαι, ποιο είναι το πραγματικό σου επίπεδο, που κρύβεται πίσω από κάθε σου πτυχίο, δεν θα προσπαθούσε να σε τρομοκρατήσει, αλλά να σε συμβουλέψει. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, εσύ τους ψήφισες, άρα σε αντιπροσωπεύουν αυτή τη στιγμή, άρα σου φέρονται όπως θα φερόσουν κι εσύ σε μια κρίσιμη κατάσταση.
               Κι εσύ ορθόδοξε ''πιστέ'', που η πίστη σου στον Χριστιανικό Θεό, υπερβαίνει ακόμη και τους νόμους της φύσης, που μας μαθαίνει πως ακόμη και ένας ιός, είναι μια μορφή οργανισμού που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στον κόσμο, χωρίς να την ενδιαφέρει η ηθική σου υπόσταση. Εσύ τυφλέ από πίστη, ανόητε από επιλογή, ανήθικε από βλακεία, και ανεύθυνε δίχως ίχνος παιδείας, αντιδράς ξανά με τον ποιο ηλίθιο τρόπο, σε κάθε συμβουλή που προσπαθεί να σε προστατέψει, από την απειλή της υγείας σου, ακόμη και της ίδιας της ζωής σου, και δηλώνεις υπερήφανα με δυναμισμό για τον αληθινά μοναδικό Θεό σου, και πως ο ιός δεν πρόκειται να σε μολύνει, παρόλο που η επιστημονική κοινότητα σε προειδοποιεί, πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί ακόμη και με το σάλιο, θα πας όχι από πίστη όμως υποκριτή, αλλά από αντίδραση να λάβεις τη θεία κοινωνία, για να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου και μόνο, επειδή είσαι απολύτως ανάξιος να προσπαθήσεις να βελτιώσεις έστω και λίγο τον εαυτό σου, επειδή συν τοις άλλοις είσαι και τεμπέλης! Άλλωστε κάθε τυφλή πίστη, είναι η συνειδητή υποταγή της λογικής σου, και για να προσπαθήσεις να δώσεις βάθος, να ομορφύνεις την προσωπική σου αλήθεια, παραδίνεσαι σε αυτή αμάχητος, δίχως να δίνεις σημασία στις τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η βλακεία σου, για τους ανθρώπους που δεν σου φταίνε σε τίποτα! Ήρθε ο καιρός λοιπόν να μας απαλλάξεις από την επικίνδυνη ηλιθιότητα σου, και να αντικαταστήσεις τα αντισηπτικά, που καταναλώνεις μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες, επειδή κάπου μέσα σου υπάρχει και ένα ψήγμα λογικής ακόμη, με τα αντισυλληπτικά! Μάλιστα Νεοέλληνα μου! Αντικατέστησε λοιπόν τα αντισηπτικά με τα αντισυλληπτικά, ώστε να μην αναπαραχθείς, και μαζί με την επόμενη γενιά, μεταδοθεί και η ηλιθιότητα σου! Διότι με το ανύπαρκτο επίπεδο της παιδείας σου, θα κατορθώσεις για ακόμη μια φορά, να διαδόσεις την ανυπαρξία σου, την ασημαντότητα σου ως οντότητα, επειδή θα μάθεις και στα παιδιά σου, πως να ζούνε σε βάρος των άλλων! Μπορεί το κουταλάκι στη θεία κοινωνία να είναι χρυσό, και το κρασί να περιέχει οινόπνευμα, και αυτό να αρκεί να σε προστατέψει από άλλες αρρώστιες, αλλά από τη στιγμή που η επιστήμη δήλωσε ανοιχτά πως ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να μεταδοθεί και με το σάλιο, έχεις δύο επιλογές: Είτε να βάλεις μέσα στην κούτρα σου αυτή την βεβαιωμένη αλήθεια, είτε να προσπαθήσεις να μην αναπαραχθείς ποτέ σου! Κάνε αυτό το καλό στους υπόλοιπους επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου