Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Osho - Θέλω να αφήσεις όλα τα παιχνίδια

Θέλω να αφήσεις όλα τα παιχνίδια - εγκόσμια παιχνίδια, πνευματικά παιχνίδια, παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα όλη η ανθρωπότητα. Τα παιχνίδια αυτά σε κρατούν καθυστερημένο. Τα παιχνίδια αυτά σε εμποδίζουν να αναπτυχθείς ως προς τη συνειδητότητα, ως προς το υπέρτατο άνθισμά σου. Θέλω να απομακρύνω όλα αυτά τα σκουπίδια που σε εμποδίζουν.

Θέλω να σε αφήσω μόνο σου, εντελώς μόνο, ώστε να μην μπορείς να πάρεις τη βοήθεια κανενός, ώστε να μην μπορείς να προσκολληθείς σε κανένα προφήτη, ώστε να μην μπορείς να σκεφτείς ότι θα σε σώσει ο Γκωτάμα Βούδας. Αν μείνεις μόνος, εντελώς μόνος, είναι επόμενο να βρεις το εσώτατο κέντρο σου.
Δεν υπάρχει κανείς δρόμος, πουθενά να πας, κανείς σύμβουλος, κανείς δάσκαλος, κανείς πνευματικός Δάσκαλος. Φαίνεται σκληρό, φαίνεται τραχύ πράγμα, το κάνω όμως επειδή σε αγαπώ, και οι άνθρωποι που δεν το έκαναν αυτό δεν σε αγάπησαν καθόλου. Αγαπούσαν τον εαυτό τους και τους άρεσε πολύ να έχουν γύρω τους ένα μεγάλο πλήθος΄ όσο πιο μεγάλο το πλήθος, τόσο πιο πολύ αισθάνονται ότι τρέφεται το εγώ τους.
Γι’ αυτό και αποκάλεσα τελευταίο παιγνίδι ακόμη και τη φώτιση. Οσο πιο γρήγορα το εγκαταλείψεις, τόσο το καλύτερο. Γιατί απλά να μην είσαι; Γιατί να τρέχεις χωρίς λόγο εδώ κι εκεί; Είσαι εκείνο που θέλει η ύπαρξη να είσαι. Χαλάρωσε.


Osho, Om Mani Padme Hum, Ομιλία #9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου