Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

9/12/15:

Κάνω έναν συνεχή αγώνα, για να διατηρήσω αυτό που αποκαλώ ''τις δικές μου σκέψεις''! Πρόκειται για την πιο ευγενική μορφή του Εγωισμού, που πηγάζει από την ανάγκη να Υπάρχεις έναντι του να Επιβιώνεις. Και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να είσαι ο Εαυτός σου! Οι αντίξοες συνθήκες σε πείθουν για αυτό! Εκείνους που αποκαλείς Φίλους, σε χλευάζουν και σε δείχνουν με το δάχτυλο, σε κατακρίνουν, επειδή είναι ανίκανοι να κρίνουν αυτό που εκείνοι αποκαλούν Εαυτό, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κίβδηλη Προσωπικότητα τους. Προσπαθείς να είσαι Ευτυχισμένος, και καταλήγεις να Εξαρτάσαι, από τον Άνθρωπο που αποκαλείς σύντροφο. Είσαι καταθλιπτικός! Ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, που ψάχνει διεξόδους κοινωφελής ''Ευτυχίας''! Αυτό που αποκαλείς Ευτυχία, δεν είναι παρά μια κατάσταση λιγότερης Δυστυχίας! Δεν διαφέρεις και πολύ από τους τοξικομανείς! Προσπαθείς να αποφεύγεις συνεχώς την Πραγματικότητα, με κοινές μεθόδους, όπως να παρακολουθήσεις μια ταινία, ή να πας σε μια συναυλία, ακόμη και στο γήπεδο. Έχεις πειστεί πως σου αξίζει να Υποφέρεις τους άλλους, και ποτέ μα ποτέ, δεν έχεις χρόνο για να τους Αγαπήσεις! Είσαι τεμπέλης, αλλά η Αγάπη χρειάζεται χρόνο! Καταλήγεις να επαναλαμβάνεις τα λόγια Τρίτων, για να πειστείς πως έχεις Γνώμη, ξεσπάς την οργή σου, για να δείξεις πως έχεις δύναμη, Εσύ Τιποτένιο ανθρωπάκι! Η ζωή σου δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα επαναλαμβανόμενο Deja-Vu! Επανάληψη, συνήθεια, κόπωση, ψυχική και σωματική, και νιώθεις πως έχεις ανάγκη από αρκετή επιπολαιότητα, όχι όμως από την υγιή αντίληψη ενός παιδιού, ενώ τη χρησιμοποιείς ως μοναδικό σου αδιέξοδο, από την καθημερινή δυστυχία σου!Ο χρόνος είναι εναντίον σου: Οχτώ ώρες ύπνος στην καλύτερη περίπτωση, και επίσης όμοιες ώρες για την δουλειά σου. 1/3 Ζωής! Και αυτόν τον μικρό χρόνο, τον χρησιμοποιείς για να τροφοδοτείς περισσότερο την καθημερινή σου κόπωση!
Όταν πλησιάζεις ανθρώπους και εμπιστεύεσαι αυτές τις σκέψεις, σε αποκαλούν τρελό και στην καλύτερη περίπτωση αφελή και ονειροπόλο! Επιτέλους ας αφήσουμε τους Θεούς και τις Θρησκείες, και ας αντλήσουμε γήινη και προσγειωμένη ευτυχία, από το μοναδικό και πραγματικό θαύμα της Ζωής, που οι περισσότεροι από εμάς δεν το εκτιμούμε! Το ότι υπάρχουμε στη ζωή, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο! Το σύμπαν μπορεί να μας διδάξει πολλά περισσότερα από μαθηματικές εξισώσεις και επιστημονικά τεκμηριωμένες θεωρίες! Μια εξαιρετική φιλοσοφία, που πηγάζει από την αποδοχή της πραγματικότητας! Και η πραγματικότητα που πρόκειται να ανακαλύψεις, παύει να είναι μια μίζερη πορεία προς το Τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου