Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Πραγματική αγάπη είναι ο Θαυμασμός!

Ο Πλάτωνας υποστήριζε πως πραγματική αγάπη είναι ο Θαυμασμός! Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινή αντίληψη που έχει επικρατήσει ''αγάπα τον άλλον με τα ελαττώματά του''! Πρέπει να αγαπάμε ανθρώπους που έχουν Αρετές οι οποίες λείπουν από εμάς τους ίδιους, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι εμείς οι ίδιοι! Άρα η αγάπη για τον σύντροφο μας, βελτιώνει ταυτόχρονα τον Εαυτό μας! Αγαπώντας περισσότερο αυτό που είμαστε εμείς οι ίδιοι, είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην αγάπη του συντρόφου μας! Κανείς άνθρωπος που δεν αγαπάει πραγματικά τον Εαυτό του, που δεν έχει αποκτήσει τη μεγαλύτερη Γνώση του ποιος είναι πραγματικά, δεν μπορεί να αγαπήσει ειλικρινά έναν άνθρωπο! Διότι αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε αγάπη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συμβιβασμένος φόβος, εξαιτίας της ανεπάρκειας να αγαπήσουμε αυτό που είμαστε, προσπαθούμε να βρούμε το ταίρι μας για να μην νιώθουμε μόνοι! Ο σοφός άνθρωπος, δεν επιθυμεί να καλύπτει το κενό της μοναξιάς του, διότι δεν νιώθει Ποτέ μόνος! Αλλά να μοιραστεί την αγάπη που νιώθει για τον Εαυτό του με έναν άλλον Άνθρωπο!
            Κατά τον Νίτσε η Αγάπη είναι παρομοίως ένας Αγώνας για τη δημιουργία του Νέου Ανθρώπου! Δίνει σημασία στον Γάμο, αλλά με εντελώς διαφορετική αντίληψη, από εκείνη που έχει δυστυχώς επικρατήσει. Είπε: ''Γάμο ονομάζω τη θέληση των Δύο να δημιουργήσουν το Ένα που είναι περισσότερο από αυτούς που το Δημιούργησαν''! Όπως επισημαίνει ο ίδιος, δεν πρέπει η ανάγκη του σώματος μας, η μοναξιά μας, ή η διχόνοια με τον Εαυτό μας, να επιθυμούν ένα παιδί, το μέλλον του κόσμου δηλαδή, όπως συμβαίνει συνήθως στην αποτυχημένη Ανθρωπότητα! Τέλος μας συμβουλεύει να μην είναι ο Γάμος μας ένα αξιοδάκρυτο βόλεμα! Δηλαδή η ένωση δύο ανθρώπων, που είναι ανίκανοι να αγαπήσουν αυτό που είναι, άρα ανειλικρινείς προς τον σύντροφο τους, άρα αδύναμοι και φοβισμένοι, συμφεροντολόγοι που έλκονται από την εύκολη επιλογή, και δεν προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι Άνθρωποι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου