Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σχετικά με το θέμα της βίας των ανθρώπινων κοινωνιών

Η βία ξεκινά από την σύγκριση! Οποιαδήποτε σύγκριση λοιπόν, φέρνει την αναμενόμενη σύγκρουση! Η μάνα που λέει στο παιδί να γίνει σαν τα άλλα παιδιά, επειδή το βλέπει να μην ταιριάζει στην κοινωνία, για διάφορους λόγους, θα κάνει το παιδί αντιδραστικό, και οι πρώτοι άνθρωποι που θα δεχθούν την επιθετικότητά του, θα είναι οι συνομήλικοι του και έπειτα σε μεγαλύτερη ηλικία οι γονείς! Οτιδήποτε δεν αρμόζει με την κλίμακα αρτιότητας μιας κοινωνίας, πρέπει να καταδικαστεί από τους υπόλοιπους! Οποιοσδήποτε μοιάζει μπροστά σε μια ομάδα παρόμοιων ανθρώπων, άσχημος, κοντός, υπερβολικά ψηλός, αδύνατος, χοντρός, ξένος είτε στον τόπο είτε στη χώρα κλπ καταδικάζεται! Δεν θέλουμε διαφορετικούς ανάμεσά μας! Φωνάζει η αποτυχημένη κοινωνία, θέλοντας έτσι να κρύψει τη δική της αποτυχία της ομοιομορφίας και της συνήθειας!
Και επειδή όλα ξεκινούν από την παιδεία που θα λάβει ένα παιδί, από την άμεση παιδεία που θα του δώσουν οι γονείς δηλαδή και το σχολικό του περιβάλλον, θα ήταν πιο συνετό να ξεκινούσαμε μια επιτέλους πραγματική αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων! Ας διδαχθεί επιτέλους το παιδί, με τον σωστό τρόπο τη σημασία και την ομορφιά της διαφορετικότητας! Ας μάθουμε εμείς οι μεγαλύτεροι στα παιδιά τι σημαίνει να είναι ο εαυτός τους πάνω από όλα, ασχέτως από τα όσα τους λένε οι άλλοι! Εξάλλου ο λόγος που επικρατεί συνήθως η άποψη των άλλων για εμάς, είναι πως εκμεταλλεύονται έστω και εν αγνοία τους, την αρχέγονη κοινωνική μας φύση! Ακόμη και ο πιο απομονωμένος άνθρωπος, αν τον κλείσεις σε ένα κελί χωρίς να βλέπει και να μιλάει σε άλλον, θα σπάσει, όσο σκληρός και να είναι από τη φύση του!
Στα σχολεία των ΗΠΑ, όπως γνωρίζουμε ήδη, η σύγκριση μεταξύ μαθητών είναι στο επίκεντρο του δικού τους μορφωτικού συστήματος. Για παράδειγμα, τα αστεράκια που παίρνει το κάθε παιδί, ως επιβράβευση για την απόδοσή του στα μαθήματα, όπως και η διάγνωση του ποσοστού του IQ του από νωρίς, δημιουργεί μια αρρωστημένη σύγκριση μεταξύ των μαθητών! Τα παιδιά με λιγότερα αστεράκια, ή χαμηλότερο δείκτη IQ από τον μέσο όρο, απομονώνονται σταδιακά και νιώθουν μόνα. Αυτοί οι μέθοδοι υπάρχουν στις ΗΠΑ, για τον λόγο πως είναι η πατρίδα του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος, που έχει τις ρίζες του στην σύγκριση ικανοτήτων! Ο νόμος της ζούγκλας δηλαδή, καλά καμουφλαρισμένος με σύγχρονα πολυτελή ρούχα! Διότι μόνο οι ικανοί έχουν το δικαίωμα να πετύχουν! Για τους υπόλοιπους δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η πορεία τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου