Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η εξάρτηση του ατόμου από το sex:

Έχετε προσέξει το πόσο πολύ προβάλλεται καθημερινά, η απόλαυση του sex; Πόσο διαφημίζεται μέσα από καταναλωτικά προϊόντα, τραγούδια και κινηματογραφικές ταινίες; Πόσο πολύ εύκολα μπορεί κανείς να αγοράσει ή να νοικιάσει ταινίες πορνό, να δει φωτογραφίες και να παρακολουθήσει βίντεο στο διαδίκτυο, ανάλογα με τις ορέξεις του και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις; Να επισκεφτεί ένα sex shop, και να προμηθευτεί διάφορα βοηθήματα για την απόλαυσή του; Επειδή ο άνθρωπος είναι ένα όν το οποίο έχει πάθη, σίγουρα όλοι οι παραπάνω λόγοι έχουν μια ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξή τους. Δεν πρόκειται βέβαια να καταδικάσω το sex ως πράξη, αυτός είναι ρόλος των ανόητων θρησκειών και των επικίνδυνων παραδοσιακών ηθικολόγων! Σημασία δεν έχει η πράξη αλλά η ποιότητά της! Και ανάλογα με την ποιότητα, μπορούμε να ανακαλύψουμε το τι άνθρωποι είμαστε, αν είμαστε βέβαια άνθρωποι! Αλήθεια, ποιος ο λόγος αυτής της αυξανόμενης προβολής του sex; Είναι γνωστό πως ως τη δεκαετία του 1950, το sex θεωρούταν ακόμα ταμπού. Νεαρά ζευγάρια βρισκόντουσαν στα κρυφά, ακόμη και για ένα χάδι ή ένα φιλί, μακριά από τα κακεντρεχή βλέμματα του κόσμου. Η κοινωνία αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Αυτό που θεωρούταν ταμπού στο παρελθόν, σήμερα θεωρείται φυσιολογικό, και ούτω κάθε εξής. Η επιστήμη μας έδωσε την ελευθερία να απολαμβάνουμε τα σώματά μας, μας εκσυγχρόνισε και βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μας. Τα ήθη και τα έθιμα με την πάροδο του χρόνου καταργούνται, και αντικαθίστανται με μια σύγχρονη αντίληψη του κόσμου, μακριά από το σκοτάδι που εξουσίαζε κάποτε τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ο εκσυγχρονισμός αυτός διαλύει τα ταμπού και δίνει ελευθερία στους ανθρώπους. Αλλά η απότομη αυτή αλλαγή στην αντίληψη μας για το τι εστί σεξουαλική πράξη, έγινε η ‘’Αχίλλειος Πτέρνα’’ της σημερινής κοινωνίας. Δεν κάνω λόγο βέβαια, για την απόκτηση ελευθερίας στην έκφραση των σεξουαλικών μας επιθυμιών, αλλά για το πώς ο άνθρωπος και το κατώτατο πνευματικό του επίπεδο, έφθασε στο σημείο να εκμεταλλευτεί αυτή την ελευθερία, που τόσο λαχταρούσε ανά τους αιώνες. Έπειτα από την πάροδο χιλιετιών, ο άνθρωπος μέσα από τις ηθικοπλαστικές του παραδόσεις, και τα πολιτισμικά του έθιμα, κοιμόταν σε μια πλάνη η οποία έμοιαζε με άγρια αρκούδα σε χειμερία νάρκη, οπότε με το που του δόθηκε η πρώτη κιόλας ευκαιρία, το ζώο μέσα του ξέσπασε βίαια προς τον πιο επικίνδυνο εχθρό. Τις εμμονές του! Οι σεξουαλικές εμμονές είναι δημιούργημα της στέρησης. Για παράδειγμα οι βιασμοί που γίνονται στους πολέμους, είναι η δυσάρεστη απόδειξη αυτού του φαινόμενου.
Η κοινωνία είναι καταπιεσμένη από όλα όσα εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Και νιώθουμε ανήμποροι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης αποτυχίας, εξαιτίας του φόβου πως εμείς είμαστε οι μόνοι υπαίτιοι για τη δυστυχία μας. Έτσι προσπαθούμε να ξεφεύγουμε από τα προβλήματά μας, επειδή είμαστε γεμάτοι σκοτούρες, οι οποίες δεν μας αφήνουν τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Η μόνη διέξοδος είναι η απόλαυση της στιγμής, οι επιφανειακές διασκεδάσεις και οι σύντομες απολαύσεις. Ο λόγος που τα Σαββατόβραδα γεμίζουν τα μπαρ, και τις Κυριακές τα γήπεδα, είναι η απόδειξη της δειλής μας οπισθοχώρησης, προς τα καθημερινά μας προβλήματα. Προσπαθούμε να ξεχάσουμε το πρόβλημα, παρά να το αντιμετωπίσουμε. Αυτή η τεμπελιά μας είναι υπαίτια του σύντομου και ανούσιου sex. Δεν αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε τη συμπάθεια του ατόμου, με το οποίο επιθυμούμε την ερωτική συνεύρεση, μήτε έχουμε υπομονή για να ερωτευτούμε κάποιον άνθρωπο, διότι φοβόμαστε την αντίδρασή του στο δικό μας ερωτικό κάλεσμα. Ο φόβος, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η τεμπελιά μας, ο παραγεμισμένος μας χρόνος, είναι οι κυριότερες αιτίες του σεξουαλικού μας εξαναγκασμού! Πιστεύουμε πως μια στιγμή απόλαυσης, είναι ικανή να μας δώσει την ευτυχία. Δεν σκεπτόμαστε ποτέ μας όμως, πως η ευτυχία δεν εξαρτάται από τον καθένα! Η εξάρτιση μας δηλώνει την απουσία του εαυτού. Και χωρίς εαυτό, δεν μπορούμε να απολαύσουμε πραγματικά την ποιότητα της στιγμής που κάνουμε sex! Διότι μονάχα δύο διαφορετικές οντότητες, έχουν το δικαίωμα να μοιράζονται τη στιγμή! Στη καλύτερη περίπτωση, ο καθένας προσπαθεί να ικανοποιήσει ή να επιβεβαιώσει το ανύπαρκτο μέσα στην κοινωνία Εγώ του.  Και αυτό σίγουρα δεν είναι sex! Είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια του ατόμου να νοιώσει κάπως όμορφα, μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη πικρίες. Είναι ένα ναρκωτικό και τίποτε άλλο, μια αυθυποβολή, μια θεραπεία με ματζούνια στον αιώνα της επιστήμης! (Συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου