Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

30/4/10:


Όποιος ξέρει να υποκρίνεται είναι αυτός που επιβιώνει μες τη ζωή! Η πολιτική της υποκρισίας βρίσκεται μέσα στην ίδια τη ζωή. Παντού! Πολιτική, θρησκεία, τέχνες, σχολείο, στρατιωτική θητεία, εργασιακό περιβάλλον, φιλία, έρωτας… 
Οι διπρόσωποι είναι οι μόνοι άνθρωποι που τα έχουν καλά με όλους. Ζουν καλύτερα μες τη ψευτιά τους, κάνοντας τους ελάχιστους ειλικρινείς να νιώθουν ενοχές που τους προξενούν έντονη δυσφορία, ειδικά όταν τους αναγκάζουν πολλές φορές να συμπεριφερθούν με το δικό τους τρόπο μόνο και μόνο για να μη φθάσουν στα άκρα! Για μένα η χειρότερη μορφή της υποκρισίας, είναι εκείνων που ασχολούνται με τις τέχνες! Βάζουν μέσα σε ένα έργο τους τόση φιλοδοξία, ξεχνώντας πως το συναίσθημα που τους επέτρεψε να εκφραστούν, είναι η απόδειξη αυτού που ονομάζουμε ψυχή!
          Κοιτάζω μες τον καθρέπτη, πέρα από τον καθρέπτη, και στη μνήμη μου έρχονται οι στιγμές του παρελθόντος που με παρέσυραν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι! Ναι το έπαιξα το παιχνίδι τους για να καταφέρω να είμαι ζωντανός! Αντιστέκομαι τις περισσότερες φορές, αλλά νιώθω πως είναι μάταιο όταν οι περισσότεροι σου μαθαίνουν με την μορφή της επιβολής, πως η υποκρισία είναι ο ασφαλής δρόμος για τις κοινωνίες που έχουν δημιουργήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου