Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

25/3/24: 9:00

Στην ζωή θα σας διδάξουν να δίνετε σημασία στα μεγάλα πράγματα! Πόσο σημαντικό είναι το να κάνετε καριέρα, επειδή είναι ένδειξη κύρους, πως θα ζείτε άνετα με περισσότερα χρήματα, λιγότερο προσωπικό χρόνο, αρκεί η πλήρη αφοσίωση στο σχολείο και ύστερα στο πανεπιστήμιο. Θα σας λένε συνεχώς, πως η μόνη αξία είναι να μην είστε ποτέ τελευταίοι! Πάντα μπροστά με κάθε θυσία, τίμημα το ονομάζουν  διαφορετικά, προκειμένου να ωραιοποιήσουν τις θυσίες των ζωών σας, σε έναν βωμό κέρδους, ανθυγιεινού εγωκεντρισμού και κυνικής αυτοικανοποίησης.
        Είναι το νόμιμο ναρκωτικό του συστήματος, το να είστε ικανοποιημένοι με το ψέμα της προσφοράς στους χώρους εργασίας! Αν παρατηρήσετε εκείνους που δίνουν καθημερινά το 100 τοις εκατό της ενέργειας τους σε έναν εργασιακό χώρο, και μάθετε για την προσωπική τους ζωή, θα βεβαιωθείτε πόσο δυστυχισμένοι είναι, και μάλιστα τόσο πολύ, που θεωρούν την εργασία ως κατάλληλο χώρο, ώστε να ξεχνούν κάπως τη μιζέρια και την ανυπαρξία τους!
        Ποτέ δεν θα σας μιλήσουν για το κυνήγι ονείρων, παρά μόνο για την επίτευξη στόχων που θα σας παρουσιάσουν ισάξιους με τα προσωπικά σας όνειρα για την ζωή! Και ύστερα, αν είστε τυχεροί και καταφέρετε να γεράσετε, δεν θα έχετε ιδέα σε τι ωφέλησαν όλες αυτές οι θυσίες που κάνατε! Όλα τα άγχη και οι αγωνίες σας, ένα μόνιμο δηλητήριο στο αίμα σας, που θα σας αρρωσταίνει. Αυτοάνοσα το ονομάζουν στην σύγχρονη εποχή! Ποτέ σας δεν θα έχετε ιδέα σε τι ακριβώς σας ωφέλησε μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις! Τι σας πρόσφερε στην πραγματικότητα, αυτό το καθαρό πουκάμισο, το ταμπελακι ιδιότητας πάνω στο γραφείο, ο υποκριτικός πάντα πληθυντικός, και βέβαια οι συνεχείς διαπληκτισμοί, οι εντάσεις που δημιουργούν οι ανικανοποίητοι και κομπλεξικοί άχρηστοι της κοινωνίας!
        Κάνεις λοιπόν δεν σας δίδαξε από νωρίς, το πόσο σύντομη είναι η ζωή! Δεν σας μίλησε ανοιχτά για την ισχυρή προπαγάνδα του συστήματος, δήθεν υπέρ μιας νόμιμης πραγματικότητας που θυσιάζει ζωές! Και αυτή η προπαγάνδα σας θέλει δούλους, όποια θέση και να είχατε αποκτήσει! Ακόμη και όταν σας μιλούν για δημιουργικότητα, καλλιτεχνικές ανησυχίες, προσωπική εξέλιξη, εννοούν πως να εκμεταλλευτείτε για προσωπικό σας όφελος την κάθε ικανότητα σας, ούτως ώστε να μην μείνετε ανώνυμοι, ασήμαντοι, περιθωριακοί, μοναχικοί. Ναι βέβαια! Σας απειλούν με τον φόβο της απόρριψης σας, από μια κοινωνία κοινότοπων ανθρώπων, με κοινό νου, φοβίες, φιλοδοξίες, στοχεύοντας στο συναίσθημα, προκειμένου να σας πείσουν με αναίμακτη βία, πως θα είστε οι χαμένοι της ίδιας της ζωής, αν δεν συμμερίζεστε τις όποιες αξίες τους!
        Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που κάποτε σας μίλησαν για την ασημαντότητα του έρωτα και της φιλίας, το να μην δίνετε σημασία σε καταστάσεις παροδικές, οι οποίες σας προσφέρουν μονάχα πόνο, και ψυχική κούραση. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που ξενυχτούν μπροστά σε μια τηλεόραση ή στο διαδίκτυο, αναζητώντας συμβατική ανακούφιση στην βουβή θλίψη τους. Οι άνθρωποι που έχουν λησμονήσει πως είναι μια πραγματική επικοινωνία, χωρίς κατασκευασμένα προσωπεία ή κάποιο όφελος εις βάρος πάντα των άλλων! Οι άνθρωποι που λένε ανοιχτά πως διαχωρίζουν τον χώρο εργασίας τους από την προσωπική τους ζωή, όμως ζουν μόνιμα διχασμένοι, καταδικασμένοι σε μια φυλακή του νου, όπου η ελευθερία είναι άγνωστη επικίνδυνη λέξη, που προκειμένου να τους βάλει σε μπελάδες, προτιμούν να την αγνοούν!
        Ελευθερία λοιπόν σημαίνει, να είσαι πάντα ο εαυτός σου, όπου και να βρίσκεσαι, σε ό,τι και να κάνεις! Και όχι! Δεν μιλώ για την αυταπάτη του βολέματος, να έχεις πειστεί πως όταν σου λένε να είσαι ο εαυτός σου, αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναβάλλεις για πάντα την βελτίωση του χαρακτήρα σου, με τη φθηνή ακραία εγωιστική ιδέα του ''αυτός είμαι σε όποιον αρέσω''!
        Όσοι δεν μάθατε να ζείτε ως κηφήνες, ουδείς δεν πρόκειται να σας ανταμείψει για οτιδήποτε! Αυτοί οι ξερόλες ψευτοφιλόσοφοι, με το δήθεν σίγουρο και αυστηρό βλέμμα, βάζω στοίχημα πως αν μπορούσατε να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα τους, θα διαπιστώνατε την ασημαντότητα, την ανικανότητα τους, την φτώχεια του πνεύματος, και την ναρκισσιστική τους αρρωστημένη πραγματικότητα, που τους επιτρέπει να βλέπουν μέσα από το δικό τους μάτι, μόνο αυτό που τους συμφέρει, αρκεί να μην προδώσουν την πραγματική τους εικόνα στους γύρω τους! Είναι οι άνθρωποι που όλη τους η ύπαρξη, βασίζεται στην στρεβλή εικόνα που έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, εκείνοι που αν τους αποδείξεις πόσο ψεύτικοι είναι, θα βαλθούν να σε πείσουν με κάθε τρόπο για το αντίθετο! Διότι αν καταρρίψουν την εικόνα τους, θα είναι ευάλωτοι σαν ετοιμοθάνατοι σε χώρο νοσοκομείου, απόλυτα υποτακτικοί στη θέληση των γιατρών, χωρίς βούληση, με μόνη επιθυμία έναν γρήγορο ανώδυνο θάνατο! Και ποιο εγωκεντρικό κάθαρμα, θέλει να αποκαλυφθεί το πόσο ασήμαντος και ανυπόστατος είναι στην πραγματικότητα; 
        Το μόνο που μένει στην ζωή, είναι το να καταφέρουμε να έχουμε στα γεράματα, μια καλή ανάμνηση της! Αν δεν κοπιάσουμε όμως σημαντικά για αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσουμε αυτό το προνόμιο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου