Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

20/10/19: 8 Χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων στις ερωτικές σχέσεις.

1. Σου εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους, με σκοπό να τους εμπιστευτείς κι εσύ τα δικά σου. Οι αδυναμίες σου, τα λάθη που έχεις κάνει, τα ελαττώματα σου, τα πάντα καταγράφονται στη μνήμη τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σου την κατάλληλη στιγμή! Για εκείνους είσαι μονάχα γεμάτος ελαττώματα, ώστε να δείχνουν εκείνοι αλάνθαστοι, και εσύ σε όλα λάθος!

2. Δεν σε αφήνουν σε ησυχία! Αν σε καλέσουν στο τηλέφωνο και δεν το σηκώσεις, γίνεται πάντα αφορμή για καβγά! Που είσαι, τι έκανες, με ποιόν μιλούσες, με ποιόν θα βγεις κλπ είναι λόγια που συνηθίζουν να λένε, για να σε ελέγχουν, να ασκούν πίεση, να αισθάνεσαι πως εξαρτάσαι από εκείνους! Κανείς άλλος δεν χωρά, ούτε φίλος, ούτε συγγενής, πρέπει να τους παρατήσεις όλους για εκείνους, κι ας τους γνωρίζεις λίγο καιρό.

4. Ασκούν αρνητική κριτική. Τι φοράς, πώς μιλάς, πως πιάνεις το πιρούνι, πως κάθεσαι στο τραπέζι, αν έκοψες τα νύχια σου, και άλλα μικροπράματα, περνάνε από ραντάρ! Σε κάνουν να νιώθεις πως έχεις δίπλα σου τον τέλειο άνθρωπο, και πως εσύ χρειάζεσαι βελτιώσεις, για να καταφέρεις να τους κρατήσεις δίπλα σου.

5. Σε ειρωνεύονται με τη δικαιολογία πως... κάνουν πλάκα! Όλο και κάτι θα βρουν στην εμφάνιση σου, που θα γίνει αφορμή για αυτούς για να σε κοροϊδεύουν! Αν δείξεις πως ενοχλείσαι από αυτό, μάντεψε! Εσύ είσαι ο περίεργος, ο άνθρωπος που δεν έχει χιούμορ κλπ!

6. Εκρήξεις ζήλιας με τη δικαιολογία πως ενδιαφέρονται για εσένα και σε αγαπάνε! Η ζήλια είναι βέβαιο πως καταστρέφει μια σχέση. Για εκείνους η ζήλια σημαίνει κατοχή! Σε κατέχουν, θέλουν να σε ελέγχουν συναισθηματικά, να είσαι πάντα φορτισμένος για να μην δρας με τη λογική, ώστε να κάνεις λάθη τα οποία καλύπτουν τα δικά τους που είναι σοβαρότερα!

7. Λένε σε σύντομο χρονικό διάστημα όμορφα λόγια, κυρίως το σ' αγαπώ! Σίγουρα ο ενθουσιασμός μιας νέας γνωριμίας, μας παρασέρνει να κάνουμε πράξεις τις οποίες σε άλλες περιπτώσεις θα ήμασταν πιο επιφυλακτικοί. Ωστόσο πρέπει να λαμβάνονται ορισμένα γεγονότα, ώς υπερβολικά και μη βάσιμα. Αν ο άνθρωπος που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά, εκδηλώνεται πάρα πολύ συναισθηματικά από τα πρώτα κιόλας ραντεβού, πρέπει να μας βάζει σε υποψίες. Αυτές οι συναισθηματικές τους εκδηλώσεις, έχουν ώς στόχο την ενοχοποίηση μας! Αν εμείς είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί, κατηγορούμαστε πως δεν δίνουμε σημασία στα όμορφα λόγια τους, πως δεν τους πιστεύουμε, ή πως εμείς δεν μπορούμε να αισθανθούμε τίποτα!

8. Λένε συνεχώς ψέματα, τα οποία ρίχνουν σε εμάς τους ίδιους! Μιλάνε με μισόλογα, φαίνεται πως κρύβουν πολλά, δεν δίνουν εξηγήσεις αν δεν σήκωσαν το τηλέφωνο, μιλάνε συνέχεια για το πόσο ειλικρινείς είναι με τους άλλους, και πόσο έχουν αδικηθεί για την επιλογή τους να λένε πάντα την αλήθεια, το παίζουν θύματα. Αυτή η πρακτική τους έχει ώς στόχο να είμαστε κι εμείς ειλικρινείς μέσα στη σχέση, σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυτό είναι μια παγίδα που οι ίδιοι πέφτουμε μέσα! Κατηγορούμαστε ώς κυνικοί, ψεύτες ή καταπιεστικοί. Αν έχει πάει κάπου και δεν το ξέρουμε, ή αν έχει αργήσει σε ένα ραντεβού, αν ρωτήσουμε θα κατηγορηθούμε ώς καταπιεστικοί, άσχετα αν οι ίδιοι λένε ψέματα για το που βρίσκονταν. Η δήθεν ειλικρίνεια τους, είναι ο κυνισμός, με τον οποίο έχουν απομακρύνει τους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου