Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Καλά περάσαμε... Αντίο!

Υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας κυριολεκτικά από το πουθενά! Άνθρωποι που την πιο κατάλληλη στιγμή, μοιάζουν σαν να υπήρχαν μονάχα μέσα στα όνειρα μας. Μας προκαλεί τρόμο αυτή η άξαφνη εκπλήρωση των ονείρων μας! Αλλά αυτός ο τρόμος για το άγνωστο, μας προκαλεί μια πρωτόγνωρη έλξη! Θυμίζει περισσότερο την πρώτη μας φορά που νιώσαμε την σεξουαλική ολοκλήρωση! Τρόμος για το άγνωστο αυτό έντονο συναίσθημα, αλλά και περισσότερη επιθυμία να νιώσουμε ακόμη περισσότερο! Και αυτό επειδή κάθε τι έντονο, μας θυμίζει πως βρισκόμαστε στη ζωή!
Ο καιρός περνάει, η λογική αρχίζει να ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στο συναίσθημα, πολλά ερωτήματα θα μείνουν για πάντα αναπάντητα, όπως εκείνα τα μηνύματα που περίμενες να πάρεις μια απάντηση, ακόμη και αν δεν ήταν αυτή που θα ήθελες να διαβάσεις. Δεν μπορείς να πετάς για πάντα στον ουρανό! Τα δείγματα ακόμη μιας εξαπάτησης είχαν αρχίσει να φαίνονται. Αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως η εξιδανίκευση σου από εκείνον που μπήκε στη ζωή σου, είχε σχέδιο και δόλο! Δεν θέλεις να πιστέψεις με τίποτα μια τόσο άθλια πραγματικότητα! Εξάλλου κάθε πραγματικότητα αυτού του κόσμου είναι αποκρουστική! Δεν θέλεις με τίποτα να αληθεύει πως οι στιγμές που έζησες, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ακόμη ψευδαίσθηση!
Εξακολουθείς να τρέφεις το όνειρο σου με κάθε τρόπο, φοβάσαι μην ξυπνήσεις απότομα, και νιώσεις τον τρόμο του φαινομένου της υπνικής παράλυσης! Αλλά ο τρόμος αυτός κρατά τουλάχιστον πολύ λίγο χρόνο, δεν έχει σχέση με το διάστημα που θα νιώσεις τη μοναξιά με σωματικό πόνο, αφού σε εγκαταλείψουν όλες σου οι ελπίδες!
Ο καιρός περνά, τόσο αργά, όσο θα ήθελες να περνά τότε που έτρεφες την πίστη σου, με την δική σου αγνή αντίληψη, πως ο άλλος ήταν πράγματι αυτό που έδειχνε. Πως ο άλλος σε ένιωθε όπως σου έλεγε με τα λόγια, σε κοιτούσε με μάτια γεμάτα άστρα, και σε άγγιζε με τόση τρυφερότητα, όση μόνο ένα παιδί μπορεί να έχει από τους γονείς του!
Το όνειρο ξεθωριάζει. Καταλαβαίνεις πως δεν υπήρξε ποτέ ισότητα στην έκφραση των συναισθημάτων. Πως δεν υπήρξε ποτέ αμοιβαιότητα στις πράξεις αγάπης. Καταλαβαίνεις πως οι μόνες στιγμές που ίσως ένιωσες κάτι αληθινό, ήταν το πάθος και η ένταση στο κρεβάτι! Και αυτό όχι επειδή υπήρξε πραγματικός έρωτας, αλλά μόνο ερωτική έλξη! Κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και ανάμεσα σε δύο ξένους σε μια σύντομη στιγμή! Τι κι αν έδωσες ακόμη και εκεί όλο σου τον εαυτό; Δεν έχει σημασία άν τελικά νόμιζες πως εκείνες τις στιγμές υπήρχε αγάπη ανάμεσα σας, έστω κάποιο δέσιμο! Όσο και να απόλαυσες το τρεμούλιασμα και τον γλυκό θάνατο της ηδονής, όσα λόγια και αν ξεστόμισες καθώς το σώμα σου γινόταν ένα μέσο για να καταλάβεις περισσότερο το μεγαλείο της νιότης σου, δεν έχει ο άλλος την ίδια αίσθηση με εσένα! Και αυτό σε πονάει ακόμη περισσότερο! Άλλωστε ποιος ο λόγος για να θέλει να φύγει τόσο σύντομα από κάτι τόσο όμορφο και αληθινό; Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να θέλει να απομακρυνθεί αν νιώθει όπως ακριβώς κι εσύ! Εκείνος που φεύγει, είναι πάντα εκείνος που τα λόγια ήταν περισσότερα από τις πράξεις του! Είναι εκείνος που ξέρει απλά να ''περνάει καλά'' στη ζωή του, και να πηγαίνει παρακάτω, για νέες συγκινήσεις! Εσύ όμως αφέθηκες τόσο πολύ, ώστε να νιώσεις μέχρι και το τελευταίο κύτταρο της ύπαρξης σου τον άλλον, και ρίσκαρες τα πάντα για να τον πείσεις πως είσαι αληθινός όπως δείχνεις, αλλά τελικά το μόνο που έλαβες ήταν την υποκριτική ικανότητα του, για να καταφέρει να σε πείσει πως ήταν αυτό που χρόνια επιθυμούσες, για τους δικούς του σκοπούς! Ας μην γελιόμαστε! Αυτοί που θέλουν να περνάνε καλά, αυτοί που έχουν μάθει να κάνουν τα πάντα στη ζωή τους, και κάποια στιγμή δηλώνουν πως είναι έτοιμοι για μια σοβαρή σχέση, ακόμη και οικογένεια, αυτοί που θέλουν να έχουν στον άλλο το πάνω χέρι, είναι εκείνοι που είναι ικανοί να καταστρέψουν τη ζωή σου φίλε μου! Η φράση καλά περάσαμε, πάντα συνοδεύεται στο τέλος με ένα αντίο! Επειδή ήταν πάντα έτοιμοι για να το πουν! Δεν ξέρουν να αγαπάνε, παρά μόνο να απορροφάνε την ενέργεια σου, και να σε χρησιμοποιούν! Μην πιστεύεις στα εύκολα δάκρυα και στα μεγάλα λόγια! Είναι σημάδι χειραγώγησης σου! Εσύ όμως μην το πεις ποτέ το καλά περάσαμε! Μην γίνεις όπως εκείνοι! Να ζεις κάθε στιγμή σου, επειδή ξέρεις να δίνεις νόημα στη ζωή! Να είσαι η επιβεβαίωση πως υπάρχει αλήθεια στον κόσμο και ας πονάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου