Καλώς Ήλθατε!

Η ελευθερία του ατόμου εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο. Αυτό είναι ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε με την ελπίδα να μπορεί να γράψει ο καθένας ένα δικό του κείμενο, και να φιλοξενηθεί για να επιβεβαιώσει την ελευθερία του!

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

19/9 & 5/10 Υπόθεση μητέρας που αρνήθηκε για το παιδί της την υποχρεωτική εκπαίδευση!

Ακολουθούν τα σχόλια της νομικού Ηλέκτρας Κούτρα (Electra Leda Koutra, όπως εμφανίζεται το όνομα της στο Facebook).

19/9/15:
Στο ΑΤ σήμερα, όπου έγιναν "αυστηρές συστάσεις" στη μαμά -που συνειδητά εκπαιδεύει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της το 8χρονο παιδί της εκτός του ελληνικού υποχρεωτικού (ενός από τα χειρότερα παγκοσμίως) σχολικού πλαισίου- να το γράψει στο σχολείο, με υπόμνηση ότι αν δεν το πράξει θα σχηματιστεί δικογραφία και θα κινηθεί σε βαρος της ποινική δίωξη. Περιμένουν την έγγραφη απάντησή μας.
Δεν προτίθεται να συμμορφωθεί, γιατί όπως μεταξύ άλλων τονίζει, δεν προτίθεται να λειτουργήσει ενάντια στα συμφέροντα του παιδιού της.
Έχουμε την πρώτη θαρραλέα έξοδο από τη ντουλάπα γονιού που αντιδρά έμπρακτα στην υποχρεωτική σχολειοποίηση, σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής που πάντως υποστηρίζεται από πληθώρα υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις.
Θα 'χει ενδιαφέρον 

5/10/15:
Υπόμνημα - έγγραφες εξηγήσεις 128 σελίδων καταθέτει αύριο η μαμά που εκπαιδεύει το παιδί της εκτός σχολείου, απαντώντας ότι δεν σκοπεύει να "συμμορφωθεί" στις υποδείξεις που της έγιναν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας να εγγράψει το παιδί στο σχολείο για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, ζητώντας να μην κινηθεί ποινική δίωξη. Από τις ομορφότερες υποθέσεις που χειρίστηκα. Σας δίνω μια γεύση της συγκίνησής μου:

"Η ίδια πολιτεία που αμφιβάλλει για την «υγιή κοινωνικοποίηση» και «ορθή μόρφωση» του παιδιού μου, η ίδια το αποκλείει με διακρίσεις οικονομικές, εκπαιδευτικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής, πολιτικές σκοπιμότητες, συνειδησιακό εγκλεισμό, ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο στην εκπαίδευση.
Στο όνομα του συλλογικά «φυσιολογικού» και του υποτιθέμενου «σωστού», που αποδεδειγμένα δεν έχει προσφέρει την πολυπόθητη ευτυχία και ευημερία που αρκετά κυνικά διακηρύσσει, δεν αποδέχομαι να υποβάλω το παιδί μου στην υποχρεωτική συμμόρφωση της συνείδησής του σε πλαίσια πιο περιορισμένα των πραγματικών του δυνατοτήτων και την καταστροφική δέσμευση της δημιουργικότητάς του, που μέχρι στιγμής εξελίσσεται αδέσμευτα και παράγει ήδη σημαντικούς καρπούς.
Η άρνησή μου να προσφέρω στην κόρη μου πολύ λιγότερα από αυτά που μπορώ να της προσφέρω, και να υποταχθώ σε συνθήκες που εν τοις πράγμασι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο μας, είναι ένα ultimum refugium, μια συνειδητή πράξη πολιτικής ανυπακοής
"
Μνημονεύει πληθώρα διατάξεων διεθνών συμβάσεων με υπερνομοθετική ισχύ (μπροστά στις οποίες οι εθνικές διατάξεις αναγκαστικά υποχωρούν), υποστηρίζοντας ότι η πράξη της αποτελεί ενάσκηση νομίμου δικαιώματος και συνεπώς δεν είναι άδικη, ούτε μπορεί να επισύρει ηθική και κοινωνική μομφή, εκφραζόμενη με την άσκηση ποινικής δίωξης από την Πολιτεία.
Θα 'χει ενδιαφέρον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου